> Follow ¦Dashboard <
Michigo


About Item Story Credit


sugar glider :]
Thursday, 17 February 2011 | 21:23 | 0 chocolate
apa itu sugar glider ? mula2 , aku un tatao apa bnda ni , tpy bila aku blogwalking ja , sugar glider . tu yg membuatkan aku nak tao sesangat psai menatang ni . apa tu sugar glider ? kejap aku upload gmbaq dea !















haaa . nilah sugar glider tuh ! aku teringin sesangat nak bela binatang ni . cumellllll sgtt . saiz dia kecik ja . tapi bila aku dengaq hrga dea , humangaih ! nak tau hrga dea brapa ? 500 hengget !
gila kau ! tapi aku minat sesangat laa ! eiii . klo hgpa tguk msti gram gk en ? haiwan ni berasal dari australia , pulau-pulau dekat indon dan beberapa tmpat lain .

tapi haiwan ni masih boleh hidup dekat malaysia . haiwan ni selalu berjaga wktu malam dan rehat wktu pagi . dea mkn ulat n buah ja . binatang ni bukan dry spesies tupai , kelawar , hamster , bla bla bla . dia ny sejenis spesis kanggaroo sebab dia ada kantung cm kanggaroo . walaupun tadak rupa cm kanggaro .

org slalu anggap binatang ni mcm tupai terbang . sbb apa ? tguk pic ni pulakk !







amboiii . cm jekin chan dah aku tengok beliau yg kiut ni . cumell kan ? aku nak upload gmbaq byk2 lagi la . kejap2








selalunya aku tengok depa slalu letak binatang ni dlm beg kalau nak bwak sugar glider ni nak pi mna2 sebab saiz dia kecik sajaaa ~ jgn ckp bykk . tguk ja pic2 yg len .








kecik kecik cili padi gitu ~




bukan tangan aku okeh !





kalau tak puas tguk gmbaq yg aku paparkan kt sini , hgpa buley pi cari kat google image . beribu-ribu gmbaq nnty kluaq . sekian sajaa . salam sugar giler dari aku . bye !

p/s : credit to image google search dan blog2 yg memaparkan info psai sugar glider yg sungguh kiut miut ni ! (pnjgnya p/s aku . hee ~)


OLDER POST | NEWER POST