> Follow ¦Dashboard <
Michigo


About Item Story Credit


wut hapenn ?
Monday, 18 April 2011 | 08:53 | 0 chocolate
bukan mudah , nak jadik pelawak mcm kami , uyeehhh . bukan mudah , nak jadik penyanyi mcm mawiii . huuu ! hehe , baguskan aku ? tak bgy salam tros nyanyi . jadilah saya sbgai contoh anda !




klik gambar untuk tgok muka2 hensem dan cecantik nih !



ekceli aku nak buat entry ni hari ahad , tapi disebabkan haritu aku balek perak , tak sompek ah . so , tapa la kan lmbat skett . (:

okey , sapa yg tguk konsert af mlm sabtu tu ? cmna nan perfomance depa ? aku rsa ada yg okey n ada jugak yg mcm _______________ ! tapi aku suka sgtt dgn persembahan erul , gila tak suka , da la lagu cinta utk nabila tu ditukaq ke bahasa jepun ! wahhh , cair doe !

bukan yg tu yg aku nak crita , okey , sapa yg tgok konsert malam tu msti taoo apa yg jadik ryte ? OPERASI GUGUR ? okeyh , apa tu ? af kali ni mmg byk kezzzzutan annn ? ada pulak nak gugurkan BEBERAPA org student then nak ganti dgn calon2 yg dok siap sedia nak masuk af . mcm logik tak logik ja kan ? sapa calon2 dea ? sapa yg daa kenal , dah la . spa yg tak? meh aku nak gtao mehh .





dari kiri : hazama , fina , hani , fir .




Calon Pertama, Fir berasal dari Sarawak. Pernah datang ke ujibakat Akademi Fantasia musim ke-5. Namun tidak berjaya. Kali kedua menyertai ujibakat dalam musim ini dan berjaya terpilih ke senarai 40 teratas tetapi tidak tersenarai ke senarai 25 terats.

Hani, calon kedua yang berasal dari Sabah, ingin memasuki Akademi Fantasia atas dorongan ibunya. Ingin membuktikan kepada semua bahawa Hani boleh menyanyi. Hani adalah salah seorang calon yang telah tersenarai dalam 25 teratas namun tidak terpilih memasuki Akademi Fantasia selepas diuji oleh Cikgu Ning dan Coach Adlin.

Adik kepada salah seorang pelajar Akademi Fantasia 9, Aida iaitu Fina adalah calon yang ketiga. Fina yang juga berasal dari Melaka tidak terpilih dalam ujibakat kerana usianya yang masih belum cukup 18 tahun ketika itu. Kini umurnya sudah cukup 18 tahun dan bersedia untuk memasuki Akademi Fantasia.

Calon terakhir merupakan calon yang pernah terpilih ke Konsert Prelude Akademi Fantasia Musim Ke-4 iaitu Hazama. Calon yang pernah mengikuti program Gempak Selebriti Astro ini pernah menjadi penyanyi vokal untuk kumpulan Meet Uncle Hussien dan menjadi antara calon paling digeruni kerana pengalamannya .



ayat2 skema kat atas tu bukan aku yg tules , aku just rujuk2 ja , heheh !

credit to : image google search ,
http://www.astro.com.my/akademifantasia/articles/art_4616.html


p/s : jgn tanya kenapa tapi aku mmg suka rancangan2 hiburan cam af ngan rajalawak , tak heran aaa byk post psai mnda2 nih . ngeeee (:

OLDER POST | NEWER POST