> Follow ¦Dashboard <
Michigo


About Item Story Credit


malam di 'safari malam!'
Wednesday, 4 May 2011 | 05:37 | 0 chocolate
wuhuuu , smekom , firstly , aku na ckp yg aku tencen sgtt sbb tahun depan mggu depan da nak EXAMM ! erghhh ~ stakat ni aku ta start lagi belek2 buku . exam kali ni bebai sket . 6 hari ! tambah2 aku dok klas 1 , so cekgu suma dok target markah tggi2 kat kami . "cekgu tanak hangpa suma dapat laen melainkan A ngan B ja !" lbey kurang cmtu laaa . haaa ~ tak ka mmberi tekanan ? huihh ! tertekan oooooo !


da mcm lari tajuk en ? oke , aku nak kejaq balek . haritu , msa hari isnin malam , aku dgn famili aku pergi NIGHT SAFARI . tak jaoh pon , kat taiping jhaaa . kami pegi tak rancang pon . dlm kereta masa tgah berlegar-legar tatao na pi mna , kakak aku bgi cadangan pi situ . ta sgka plak bpak aku ikot ja . yg aku bengang tahap bangang tu sebab aku tak bawak SPEK ! huiiiii . hati aku tak tenang woooo msa tu . bnda sekali dlm hidup , then mghadapi msalah utk melihat mnatang2 trbabit . braderrr , da la mlm . tensyen tak kiraaa la msa tu !


before pegi tmpat tu , kami round2 la kawasan luar tmpat tu . pastu aku ada la nmpak sorang cina ni kata "mali mali , sini ada FUNNY MIRROR . " okey aku tipu , aku da lupa cena apek tu ckp , tapi ayt last tu btui la . pastu aku mmg teringin sgtt la na tgok funny mirror tu . aku slalu tgok kartun jaaa . mmg tringin sgtt ! at last , pak aku bagi gak . aku masuk ngan adek aku . gilaaa bapakkkk ! aku qeja dok gelak ja dlm tu . ada yg muka aku jadi panjang tahap girafah , ada yg tngan jadi mcm panjang dan berliuk-liuk ! uiiii , nak explain un ta buley . pergi ah try snirik , tak rugiiiii oooooooo !

malam tu kami pegi masuk night safari dlm pkui 8 lbeyh lpas makan . sbb tmpat tu bukak pkui 8 . egt ta ramai , tapi buley tahan ramai aaaa . ha la , hari tu en hari pekerja . so , lpas byaq tiket semua , kami masok aaa , aku mmg da exotic  excited daaa , huiiiii , mmg ta buley nak ckp la teruja tu cmna .


pastu , kami naek train . aku duduk dgn adek n kakak aku . mak aku ngan abah aku dok blakang kami . spanjang 2.5 km tu , famili kami laaa yg paleng bising . besa la , tak besa pi lagi . tu la perak sket !

best sgttt msa nek train uh , mmg gelap la msa tu , mmg suasana NIGHT SAFARI tu dok mai naek . susah nak ckp ahhh . eiiii .

binatang laen aku tak teruja sgttt , aku dok teruja tang satu mnatang ja . TENOK ! atau cipan la . aku suka agy pggey tenok sbb dea cm kasaq . tapala . ya rabbbiiiii , bsaq kot benda tu . ada mcm gajah tapi kecik skett ? hahah !

malas nak upload gmbaq . klo rsa tringin nak tgok klik SINI !


enjoy reading ! byep (:

OLDER POST | NEWER POST