> Follow ¦Dashboard <
Michigo


About Item Story Credit


Kau buat Kerja Sia-sia !
Friday, 15 July 2011 | 07:06 | 0 chocolate
Assalamualaikum, alhamdullillah, harini aku on9 dari petang sampai sekarang semata-mata nak cantekkan belog. Yeahh, sekarang aku puas hati ! tapi rasa ada lagi nak kena renovate. Tapi aku tanak pandai2, kena tanya pakar belog, Cik Sabriena dulu, kang jadi cam dulu , tak ke aku telan air hidung ja ? yearghhh ~

Haritu dekat sekolah, aku dengan Cik Sabriena ada la gegosip skett pasai dunia belog ni . Well, aku ngn dea share byk minat yg sama mcm berblogging, noveling, dan jiwanging. haha. So aritu kami sembang sai beberapa org blogger yang mcm tak ikhlas nak berkongsi cerita. Macam mana tu?

1. Bila kita masuk dalam belog dia, terus keluar macam, 'belog ni hanya boleh dibaca oleh 'hamba Allah yang terpilih sahajaa,' ayat aku snirik tu! haha. Kalau utk org yg t'pilih ja, better kau tules dlm diari kau je. Than kau bagi Hamba Allah yang terpilih tu bca. Tapayah susah nak buat blog segalabagai. Satu menyusahkan org, satu lagi buat penat ja buat blog lawa2 tapi tanak show-off kat org !

2. '8 or 10 minit org terawal yg buley bca, lpas tu i remove post ni. haha (sambil gelak gedik mcm tenggiling gigi jongang)' . Ni lagi la. Hang tules apa pun dlm 'private post' tu? Ingat ada orang nak baca la kut? Hey, just forget it! Mengong!

3. Ni aku agak bengang. 'Kalau u all rasa tak suke dgn belog shantekk i ni (bpak cantekk la sgt!), please press X . Harap maklum.' cett, dah buat blog satu, pastu halau pulak tetamu2 yg tak bsalah. Wlaupun tak ditujukan kpd sesapa. Jaga la hati org skett. Pastu mula la merungut, "Heyy, apasal my followers tak naik2 ni? belog i tak cukup cantek apa?" nak naik cmna? Dah awl2 hg halau guest hg tu. So, sbelum done something,fikir 50x kali okeh?

4. "Kalau you follow i, baru i follow you, kalau tak, jgn harap!" yearghhh ! tbaekkk terhebadd. so, hg buat belog just utk naikkan followers ja la? Bukan utk luahkan rasa hati hg yg busuk tu? Yearghhh ! gudjob sista !


Done ! *heeeee*

OLDER POST | NEWER POST