> Follow ¦Dashboard <
Michigo


About Item Story Credit


Ada apa dengan Penang ? part 2.
Monday, 12 September 2011 | 07:32 | 0 chocolate
Assalamualaikum. Hai hai hai. Kita jumpa lagi dalam rancangan suam-suam kuku ni, "Jom Pakat Terjah Penang"! Hokeyy, dalam episod lepas aku dah pun mengupas shopping-shopping mall yg ohsem kat Penang ni. Kali ni aku akan menemubual beberapa buah pantai untuk mendapatkan laporan apa semua. Okeh, jom terjah ramai-ramai. Mesti angpa suma tak sabaq gila kan? Ka aku ja? Eh? Tak kisahlahh, jom jom. Sat bateri laptop abeh. Satu hal lagi nak charge apa suma. Hahaa...

Dah nama pun PULAU PINANG, of course laaa dia punya pantai yang menjadi kunjungan para pelancong semua. Pantai-pantai kat sini pun boleh tahan umphhhh gak. Walaupun aku tak minat sgt pantai-pantai kat sini. Oooo...

Pantai






Pantai Queensbay. Okey, dalam post yg lepas, aku ada terangkan pasal shopping mall. Ada kait mengait ka? Adaaa... Lepas hgpa penat-penat shopping apa suma, hgpa boleh laa restkan kaki dan minda dekat-dekat dgn pntai ni. Tak caya, cuba try pi hujung minggu. Konfem 110% penuh. Tapi susah laa nak jumpak golongan pakcik-makcik ni. Selalunya golongan remaja yg selalu memenuhi pantai ni. Tapi seriyes, best kot kalau lepak kat pantai ni. Rasa mcm dah boring lepak-lepak, hgpa boleh masuk Queensbay balik. Sambung shopping balek. Hek hek hek...





PANTAI BATU FERRINGHI. Ni kira paling otai dan menjadi kunjungan pelancong-pelancong laaa. Serius kott... Kalau pi mesti penuh. Aku tak suka pi sini. Bukan tak suka , tapi takut. Kenapa? Ingat tak tragedi Tsunami 2004 dulu? Kawasan yg paling teruk kat Penang ni kat sini la. Start dari hari tu aku dah tak jejak situ dah kot. Entah laaa. Aku pun lupa. Tapi aku memang dah takut pi sana. Ceyhh, aku bukan mempromote, tapi menakutkan orang. Hahaa, takdak laaa. Pi ja la. Jadi apa-apa bukan dlm tanggungan aku. Ceyh,





PADANG KOTA LAMA. Woahhh, aku suka suka suka suka tempat ni. Kalau angpa tak rajin tidoq time Sejarah, angpa tau la pasai tempat ni. Kenai Francis Light? Kenai kan? Hah? Member lama? Okey, tok sah dok menganjing aku. Tempat ni kira memang historical gila laa... Selain ada pantai, ada jugak taman mainan, Galeri Francis Light (aku tak pena pi) . Selain tu, mkanan kat sini pun boleyy la. Tapi aku takmo cita lagi pasai makanan2 ni, tunggu part three dulu. haha. Pastu angpa akan nampak satu benda yg membuatkan angpa nak snap pic dekat benda tu.  Sungguh baii...



Haahhh... Ohsem bukan? Mungkin ni peninggalan dari zaman-zaman Pakcik Francis (dah mcm panggil pakcik aku). Kalo nak snap gambaq, sini memang menarik ah. Tapi kalau nak menyetan mcm pi tembak org guna meriam tu ka apa, toksah dok buat lawak. Benda ni takdaknya nak kluaq peluru ka apa. Hahaa. Try ah weh. Nak gak tengok benda tu berasap. :p




PANTAI TELUK BAYU. Fuhh, bosan nak ckp pasai benda ni. Hahaa. Aku rajen gila dok pi pantai ni. Aku pun taktao apa yg fun kat sini. Semua sbb pak aku ah. Dia suka dok mai sini. Aku ikut jaa. Kat sini sumpah takdak apa. Yg ada pantai dengan kedai kecik lagi usang yg juai ayaq ngan jajan ja. Takyah laa dok pi. Tak best. Hahaa. Sumpah mcm gampang.




Pantai yg last untuk entry kali ni. Pantai ni aku nak promote habis-habisan sebab dia dekat dgn rumah aku. Furthermore, byk tempat yg ohsem kat sini mcm spa, resort, hotel, blablabla. Best weh. Haha. Mai ahhh. Pastu mai teruih kat flat marin, rumah aku. Ngehh... Takpayah.

Banyak lagi ekceli pantai kat Penang which is ada yg sampai aku taktao nama. Kalau rasa ragu-ragu dgn info songsang yg aku bagi ni, pi la search lain dekat google.

p/s yg pertama : pic credit to Puan Google yg kiut


p/s yg  kedua : Tunggu part3 pulak :)

p/s yg ketiga : Blogger femes, IrineNadiaMarcello ada post entry baru. Entry dia sgt lah ohsem dan lawak . Klik SINI

p/s keempat : Aku ada jalan-jalan kat fb tadi. Pastu aku ada jumpa sumthing yg ohsem utk dicuba. Jom ikut step aku
1) Go to Google
2) Type : mov0001.swf
3) Click on the first link
not a spam.

(try au weh. please...)




p/s: Bilalah Encik ZackZukhairi nak hapdate belog ni? Rasa mcm dok tunggu bulan jatuh ke riba. Haiceyy...

p/s yang ke-last. Oke syg, babaiii.

OLDER POST | NEWER POST