> Follow ¦Dashboard <
Michigo


About Item Story Credit


Hohoho
Saturday, 15 October 2011 | 08:32 | 0 chocolate
Assalamualaikum

Yearghh, sejak akhir2 ni otak aku sgtttt lah blur sampai tajuk pun taktau nak letak apa. Nasib baik exam dah habeh walaupun hakikat dea tak habeh lagi. Tapi aku rasa dah habeh sbb yg tinggai cuma geografi. Haha. Aku tau geografi tu tak senang tapi takpa aku ada buat folio, kira membantu jugak . (padahal folio tu 20 markah ja, tu pun belum tentu dapat fullmark.)

Kira aku ni dah boleh dilabel separa merdeka dahlaaa... 

                                                 Science, Math, Kh, Sejarah

Seriyes aku  ckp, 4 subjek toh memanglah sungguh aku benci. Dan alhamdullillah, aku dah habeh paper2 toh. Dan aku tak yakin aku dpt result yg gempak utk subjek2 terbabit. Percayalah.

Tadi pagi lepaih breakfast dekat taman sardon,  bapak aku ajak gi rokwak (road walk ataupun lorong kulit). Aku pun hokeyy jelah walaupun cuaca tadi memang hot tapi aku tau neraka lagi hot. (--)

Pastu kami lalu dekat satu kedai haiwan yg aku rasa paling besaq lah kot dekat Penang ni. You know what, kedai tu 3 tingkat. Aku mmg nak pegi kedai haiwan tu dari dulu lagi since aku dengaq mmbe2 aku dok crita pasal kebestan kedai tu. Pastu lepaih tengok pak aku cm bolayan ja, aku teruih maleh nak ajak. Rupa-rupanya dia pun ada niat nak pi. Hihi. So dengan terujanya aku lah org pertama yg kluaq dari kereta.

Masuk2 dlm tu, mata aku dijamu dengan binatang berbulu-bulu yang mahal. Ya! Mahal.

Diulangi, MAHAL !

Kucing hutan. Mahal kot. RM 1000 sekor. hoho. Lepas tu, mata aku sekali lagi dijamu oleh binatang bulu-bulu yang haram. Ya , haram !

Diulangi, HARAM !

Haha. cam jadah ja aku ni. Apa dia? Takkan babi kot. Babi ada bulu ka? Entah. Tapi bukan babi la, anjing.Tapi tak dinafikan, mmg comel mcm teddy bear.

Lepastu aku terus masuk dlm sbb aku rasa ada benda yg lagi ohsem tunggu kat dlm sana. Oyeahh, lupa pulak, kedai haiwan ni mmg persis mcm zoo. Seriyes wehhh... mcm zoo. Diulangi, mcm ZOO !

Pastu jalan punya jalan, aku nampak benda neh.

Nama beliau Chincilla. Nama glemer eh den taktao. Hoho. Memang binatang ni ada masalah obesiti yang melampau. Atau mmg cmtu? Ohohoh. Aku mmg taktau.

Pastu sebelan sangkaq Chincilla tu, aku nampak benda ni pulak.

Ferret. Percayalah weh, natang ni sangat panjang. Yeah! Panjang. ...Dan sangat comel. Sangat comel !!!. Dan panjang dan sangat comel. Yeah, comell  sangat dan panjang sangat. Ihatemyfuckingword!@#$#@!#$....

Pastu tiba-tiba mata aku jadi bersinar-sinar. Arghhhh.... comel sgttt....



Ada banyak ekor dlm tu. Ada dua cage. Dalam satu cage ada la dlm 5 orang  ekor. Pastu ada yg tidor, ada yang tengah main-main. Yang aku suka tengok ada sekor sg ni tengah makan. Sumpah comel.

Pastu jalan2 lagi nampak ada hedgehog. Tao tak hedgehog? Aku penah post pasai natang ni dulu. Dekat ENTRY INI

Okey, natang ni taklah secomel yang aku gembargemburkan. Yeahh, sg lagi comey. Aku nak sg balik. Hedgehog tak comellllllllll.

Pastu aku nampak satu binatang yang suka buat lawak.


Tupai tanah kot tak silap. Ada sekor tu dia tengah makan tapi cara dia makan tu mcm org tengah mintak maaf. Camna tu? Dia angkat tangan mcm org cina semayang. Ah lu pikirlah sendirikkk.!!!

Pastu ada sekor ni dia tengah main guling2 dengan satu tong ni. Aku taktau tong gas, tong drum, tomtombak, tapi dia mmg suka buat lawak.

Pastu ada la natang2 cm kumbang, ular, ikan, etc.....

Yang sempoi dan ohsem dan dan dan lagi, aku nampak satu binatang yg aku mmg nak tengok dan aku penah terfikir yg binatang ni dah pupus. Tapi tak !! Diulangi, TAK !

 Aku penah tulis enty sai natang ni. KLIK SINI

Tapi jerboa yg kat sana dah tua dan aku rasa tak lama lagi matilah tuuu.......

Tapi aku agak kecewa sebab balik dgn tangan kosong.... T.T

OHHyeahhh, semua gambaq2 ni aku amek kat google ja sbb dlm tu tableyh snap pic. Rasa sedikit kegampangan di situu ...

OLDER POST | NEWER POST