> Follow ¦Dashboard <
Michigo


About Item Story Credit


Exam mode : off lol-.-
Tuesday, 30 April 2013 | 18:01 | 0 chocolate
Assalamualaikum.

Next week aku exam ppt . Seriously aku tak prepair habes lagi for this upcoming exam tbh sebab banyak sangat chapter nak kena cover. Tambah2 aku punya subjek banyak yang kena baca. Lagi la aku rasa macam nak nanges! Tambah2 bila last2 minit macam ni. Aku baru start study minggu ni kot! Aku tak tau lah macam mana aku nak habis cover semua topic sebelum next week. Aku jenis kena baca ulang tiga empat kali baru boleh faham betul. Tapi kalau tinggal lagi seminggu nak baca ulang2 kali cenggitu memang tak la kot. Nak baca sekali lalu pun seksa bhai. Ni pun baru habis study PD chapter 3 dgn 4. Chapter 1 dgn 2 aku redha sungguh2 la sebab dah penah keluar ujian bulanan 1. Jadi aku rasa, AKU RASA aku still bleh ingat sikit2 benda2 yg keluar tu. Aku rasa la. Dan aku harap aku ingat lagi sebab benda tu tak sampai pun dua bulan.

Hahaha memang pelik tapi aku rasa maths is better than others reading subjects yg buat kepalahotak aku macam nak pecah seriously. Sebab maths takyah nak kena pulun hafal fakta hapabenda semua. Just ang kena tau jalan kira or formula blabla. Peliknya sebab dulu aku anti maths sampai tahap di mana aku nak carik sapa yang exist-kan mathematics tu puahahahaha tak betul kan hehe. Bertambah aku anti-maths bila maths aku dapat B masa PMR. Memang spoiler tahap dewa kot. Kalau tak merasa la jugak aku nak dapat straight A's huhu perasangg.

Jadi conclusionnya aku mmg tak ready lagi la nak amek exam. Tambah kat sekolah baru ni aku rajin tak datang sekolah. Memang banyak benda yang aku kena cover sendiri. Dah la aku baru masuk bulan 2 rituh, jadinya bertambah2 benda yg aku kena cover on my own. Walaupun aku study main2 and tak serious, tapi mestilah aku nak jugak dapat result cantek en. Sapa tak nak. So aku harap aku sempat habeh cover sampai next week. And aku nak gak dapat anugerah cemerlang kat sekolah baru ni. Sekolah lama dapat sekali ja kot huhu. Tu pun dapat terbaik BM dengan KH-ERT. Okay la tu untuk aku yg tak berapa bijak ni huehuehue.






OLDER POST | NEWER POST