> Follow ¦Dashboard <
Michigo


About Item Story Credit


Bangga ? Riak ?
Wednesday, 1 May 2013 | 22:25 | 0 chocolate
Assalamualaikum :)

New blogskin. Credit to pihak2 berkenaan. Saye pinjam blogskin awak yee.

Tak salah rasanya kalau kita nak rasa bangga. Tapi mesti la ada limit kan. Pada pendapat aku, bangga dengan riak ni tak sama. Sama ka tak? Aku rasa tak. Bangga tu perasaan yang automatik akan ada bila hang  berjaya dalam sesuatu hal. Takkan hang nak sedih plak bila hg succes. Mestilah hg rasa seronok dan bangga sikit. Tak salah nak rasa bangga atas pencapaian kita, usaha kita sendiri.

Riak pulak bila hang rasa hang hebat dan hang menunjuk kat semua orang hang punya kehebatan tu. Allah pun murka kat orang2 yang riak. Aku pun menyampah jugak dengan makhluk-makhluk spesies macam ni. Aku pun rasa kadang2 ada jugak kot riak sana sini tapi aku akan cuba buang sikap tu. Riak kot mana pun, bukan hang boleh tawan dunia ka apa.

Kalau nak bangga, bangga dengan diri sendiri dalam keadaan yang merendah diri dan tak tunjuk kat orang yg hang rasa awesome dengan diri sendiri aku rasa tu yang patut. Means hang berpuas hati atas ur own kejayaan dalam keadaan senyap dan tak menghebah-hebahkan benda tu. Kan?

Jadi aku rasa tak salah nak rasa bangga tapi jangan riak sudah. *for my own reminder jugak actually. cos I'mma only 16 yrs old girl yang kekadang terbit rasa riak dalam diri apabila dipuji oleh memana pihak. aisey my ayat huhuhuu

stop here. byeeeeeeee

OLDER POST | NEWER POST