> Follow ¦Dashboard <
Michigo


About Item Story Credit


Life
Friday, 3 May 2013 | 07:55 | 0 chocolate
Assalamualaikum

Having such a complex life is a trouble. Sure. Who'd love to live with so much trouble kan? Orang gila pun taknak kot der.

Biasa, lumrah. Kalau nak kehidupan yang bahagia dan happy memanjang sampai mati, naa...we ain't calling it 'life' either. Sebab 'life' tu bawak maksud besar. Bukan kata hidup ni nak happy happy then mati gitu je. No.

Eventho aku hanyalah budak perempuan umur 16, but I THINK I can share my thought jugak kot? Tak salah kan nak share. Nak terima tak nak terima sahaja. Aku tak kisah sangat pendapat orang tentang my thought cos I know ain't nobody got time to read my blog. Wait, I've a blog? Lmao -.-'

So, hidup kita ni memang kita boleh isi dengan macam macam benda yang jadi our own interest. Contoh kalau hg tak minat study, okay hg boleh je keja. Malas nak pikir contoh bebanyak. Senang cita kita akan buat benda yang kita suka dulu daripada benda yang kita tak suka. Melainkan kalau kena paksa buat benda yang kita tak suka. -Lol it suits me well huhuu

Tapi pernahkah kita fikir apa sebab utama kita hidup kat dunia ni? The main purpose why we live here, in this world?

Sebab tanggungjawab kita. Tanggungjawab kita kepada Allah semesta alam.

Hang tak pandai dunia tak pa asal hang pandai and kaya akhirat. Thats it! Sebab tu Allah bagi kita peluang hidup kat dunia. Untuk memperbaiki diri dan bertaubat kat Dia kalau kita jahil sebelumnya. Dan untuk memperhambakan diri untukNya. Kan?

So bila pikir balik, itulah the main purpose why Allah SWT let us live untill this second. Just to make us change. Change for 'nothing' to 'something'.

For my own reminder too. Cos I'mma nothing. I'mma nobody. Just budak perempuan yang jahil yang ingin mendapat redhaNya.


May Allah bless.

Salam.





OLDER POST | NEWER POST