> Follow ¦Dashboard <
Michigo


About Item Story Credit


Teringat...
Friday, 10 May 2013 | 06:34 | 0 chocolate
Assalamualaikum guys hello whatchu doin' omg gedik gila

So semalam I was like risau gila cos I got an exam keesokan harinya means harini lah but syukuur Alhamdulillah god helps me and I'm quite confident with all my answers tadi ehekehek except for the tatabahasa section di mana aku rasa macam nak koyak the paper dan baling kat cikgu yang buat soalan tu .

So semalam di celah-celah rasa risau aku, tiba-tiba boleh pulak teringat zaman-zaman masa aku mula kenal kpop. Well before this I'm not into this kpop thing. Sangatlah tak. Nak kata anti pun boleh ja kot. Cos I got some friends dalam kelas yang gila kpop and they tried to influence me to masuk sama dalam dunia kpop. You know what I told them? Aku cakap "Aku tak layan lelaki tak sunat." Muahaha rasa cam nak tampar diri sendiri pulak. Cos masa tu I was so anti with those guys who loves to wear pinky stuff I was like nak tampar muka sekor2 eh cam pondan saje.

But all things changed as the time goes by. Masa tu my sis had just bought a new pendrive and she asked me to mintak tolong my friend to bubuh games and songs dalam tu. So aku mintak tolong kat Sabrina, also known as Sabro,(sorry weh) sebab she got her own laptop so mestilah banyak stuffs dia ada kan so dia bubuh la benda-benda tu.

Lagu-lagu yang dia bubuh agak banyak. Mix-mix. Melayu-English-Korean. Aku pelik aik dia ni nak influence aku lagi ka em takpala so I just opened the song one by one and suddenly ada satu lagu ni yang memang menarik perhatian aku and I got stucked kat lagu tu. And suddenly I shouted, "OMG THIS SONG IS A DOPE OMG OMG OMGGGG ><" k tipu aku tipu sangat.

SS501-LOVE

I felt like wanna crying so hard masa dengar lagu ni eventho I'm not sure what the fucking things I heard. Yang aku faham part "let me be your love ya love ya love yaaaaa"

Selain lagu tu, aku layan jugak lagu-lagu girls group macam SNSD dengan 4 Minute. Yang tu pun Sabro letak dalam pendrive. Aku layan saje. The moment I played SNSD-Oh song for the first time, I screamed "OMG OMG OMG LAGU NI CUTE GILA OMG HELPEUUU." k I lied

Serious dho lagu tu comel. And lagu lain macam hoot, I my me mine, Mr Taxi, Hot Issue and banyak lagilah I can't remember all sebab dah lama aku tak dengar muahahakekekewahaha

Lepas tu aku makin berjinak2 dengan kpop. Dan aku tiba-tiba sedar, if you wanna be one of the kpoppers, you should at least have ONE bias. Okay masa tu aku rasa down sangat cos I've NONE of them.

So aku google la. Aku start cari bias dalam group B2st. I got one!!!!!!!!!!!!!

Oh hai I miss you btw :')

Inilah maknae B2ST! Son Dong Woon aisehmen aku ingat lagi nama dia this is so amazing :') So lepas tu aku mula carik2 bias. Masa tu aim cari bias, kumpul2 buat koleksi, sebab nak lawan dengan member-member punya pasal. Keji tak keji perangai sampai satu tahap tu aku sanggu amek bias member secara rahsia. Kalau secara terang-terangan aku mintak izin. Hehehe nak share bias mintak izin der macam nak mintak pinjam liquid paper pulak haha

So tahap tu memang semua k-idols aku rembat. Kenal tak kenal belakang kira janji cop bias. Lepas dah cop baru explore lebih2, cari bio wiki apa semua. Punya la obses. Sampai girl idols pun aku cop gak. Tapi tak panggil bias la panggil unnie. Hahaha bajet gila kot time tu aiseh

Pastu aku kenal Bigbang through sorang member aku Rahmoq. I know they did exist tapi masa tu aku tak layan lagu depa cos aku rasa depa ni macam rock-rock sikit dan tak comel macam bias-bias aku yang berlungguk ni.

So Rahmoq suruh aku tengok bb punya variety shows and parody and dengar lagu-lagu depa and aku pun layan and dummmm! Tetiba aku dapat sorang HUSBAND ! ceh husband teroih hebat tak hebat bigbang ni


Aku rasa dia ni ensem macho menawan bergaya bertubuh sasa perfect kacak sempurna berkarisma berkeyakinan mempunya daya tarikan dll.....

Dan aku rasa dia ni lain drpd bias2 yang lain. Sebab tu sekarang ni aku fangirling over dia and the rest of bb ja. Dah tak layan dah bias2 aku yg lain tu. Aku tau depa sedih gila tapi nak buat macam mana aku dah lost interest muahahaha tapi aku still layan la. Mana boleh tinggal kpop weh susah

*I wrote this entry on 7th May but published it on 10th May well. I'm too busy. I got a hubby then. and a twins kbai








OLDER POST | NEWER POST